Oko dva miliona KM za gradnju nove škole ‘Banovići Selo’ Oko dva miliona KM za gradnju nove škole ‘Banovići Selo’
Rudnik mrkog uglja “Banovići” izgradit će novu osnovnu školu “Banovići Selo” u općini Banovići, s obzirom na to da kop ovog rudnika ugrožava postojeću... Oko dva miliona KM za gradnju nove škole ‘Banovići Selo’

Rudnik mrkog uglja “Banovići” izgradit će novu osnovnu školu “Banovići Selo” u općini Banovići, s obzirom na to da kop ovog rudnika ugrožava postojeću školu.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović potvrdio je danas na konferenciji za medije da je kantonalna vlada usvojila Odluku o davanju prethodne saglasnosti JU OŠ “Banovići Selo” na raspolaganje nepokretnom imovinom škole, a u vezi s pokretanjem procedure izgradnje novog školskog objekta.

Po njegovim riječima, potrebno je izvršiti eksproprijaciju objekta u vlasništvu JU OŠ “Banovići”, a Rudnik mrkog uglja Banovići će kao korisnik sredstava eksproprijacije izgraditi novu školu.

Vrijednost ovog projekta je oko 2.200.000 KM.

Ranije je ustanovljeno da kop RMU “Banovići” ugrožava objekt spomenute škole, te je dat na korištenje ovom rudniku, a na novoj lokaciji gradit će se nova škola.

Muratović ističe da bi učenici trebali do početka 2018./2019. školske godine krenuti u novu školu.

(Izvor:Nezavisni.ba)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

error: