Jedina hrana koja nema rok trajanja: U kombinaciji s cimetom, med liječi gotovo sve – recepti Jedina hrana koja nema rok trajanja: U kombinaciji s cimetom, med liječi gotovo sve – recepti
Med je jedina hrana na svijetu koja nema rok trajanja, ali ipak može se kristalizirati ako dugo ostane na hladnom mjestu. Uz dodatak cimeta... Jedina hrana koja nema rok trajanja: U kombinaciji s cimetom, med liječi gotovo sve – recepti

Med je jedina hrana na svijetu koja nema rok trajanja, ali ipak može se kristalizirati ako dugo ostane na hladnom mjestu. Uz dodatak cimeta odlično djeluje na ljudski organizam, liječeći pritom niz bolesti. Prirodni recepti koje vam donosimo revitalizirati će vaše tijelo i ukloniti mnoštvo tegoba.

Bolesti srca

Priredite pastu od meda i praška cimeta i svaki dan jedite je za doručak. Možete je namazati na šnitu kruha umjesto namaza koje inače konzumirate. Ova kombinacija smanjuje kolesterol u arterijama i sprječava srčani udar, smanjuje zadihanost pri fizičkim naporima i jača srce.

Artritis

Osobe koje pate od ove bolesti svakodnevno mogu konzumirati napitak spravljen od jedne šalice vruće vode u koju se dodaju dvije žlice meda i jedna žlica cimeta. Ovaj napitak konzumira se ujutro i na večer, a redovito uzimanje navodno može izliječiti i kronični artritis.

Upala mjehura

Neugodnu bolest izliječite dvijema žlicama cimeta i jednom žlicom meda koju ćete ubaciti u čašu mlake vode. Ova kombinacija uništava bakterije u mjehuru.

Kolesterol

Napitak se sastoji od dvije žlice meda i tri male žlice cimeta koja se dodaju u pola litre vode, a ovaj spoj koristan je onima koji pate od visoke razine kolesterola. Istraživanja su pokazala da ovaj pripravak smanjuje razinu kolesterola u krvi za deset posto u roku od sat vremena.

Prehlada

Muči vas prehlada? Riješite je žlicom mlakog meda i prstohvatom cimeta. Ovu kombinaciju koristite svaki dan u razdoblju od tri dana, a osim što će vas riješiti ove dosadne bolesti – očistiti će vam sinuse.

Prištići

Tri žlice meda i jedna mala žlica cimeta dostatni su za pastu koja se na prištiće nanosi prije spavanja. Naredno jutro lice se ispire toplom vodom, a ako ovaj proces ponavljate dva tjedna u kontinuitetu, ukloniti ćete sve prištiće.

Upale kože

Bilo kakvi osipi ili upale na koži mogu se ukloniti tako da ih se premaže smjesom cimeta i meda koje ćete pomiješati u jednakom omjeru.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

error: