Panonska jezera se pripremaju za ljeto: U novoj sezoni veća plaža i novi objekti Panonska jezera se pripremaju za ljeto: U novoj sezoni veća plaža i novi objekti
U toku su završni radovi na pripremi kompleksa Panonskih jezera u Tuzli za prestojeću ljetnu sezonu. Nova sezona zvanično počinje 1. juna, a sa... Panonska jezera se pripremaju za ljeto: U novoj sezoni veća plaža i novi objekti

U toku su završni radovi na pripremi kompleksa Panonskih jezera u Tuzli za prestojeću ljetnu sezonu. Nova sezona zvanično počinje 1. juna, a sa sobom donosi i znatno uređeniji kompleks slanih jezera. Svi posjetitelji, između ostalog moći će uživati u proširenoj plaži koja će biti veća za tri hiljade kvadratnih metara, ali i novim ugostiteljsko-prodajnim objektima.

Priprema kompleksa Panonskih jezera u Tuzli počele su još u mjesecu novembru prošle godine, a ovih dana se privode kraju.

„Sad smo u završnom dijelu svih građevinskih poslova koji su vezani za otvaranje sezone. Kada je riječ o održavanju podzemnih instalacija na jezerima, ti poslovi su na dva jezera završena, dok na trećem, odnosno prvom očekujemo da će i to biti završeno u narednih desetak dana“, rekao je za Tuzlanski.ba direktor JKP Pannonica Tuzla Maid Porobić.

Paralelno sa spomenutim poslovima, u toku su radovi na proširenju južne strane plaže koja se nalazi u sklopu prvog slanog jezera.

„Tu trebamo dobiti dodatnih tri hiljade metara kvadratnih plažnog prostora što će poboljšati komfor za naše goste“, rekao nam je Porobić.

Svi radovi bi trebali biti završeni u prvoj sedmici mjeseca maja kada će Tuzlaci, ali i svi ostali gosti koji posjete ovaj grad, moći uživati u prizoru slanih jezera koji su spremni za predstojeću sezonu.

Ljetna sezona počinje 1. juna

Prema pravilniku, ljetna sezona na kompleksu Panonskih jezera zvanično počinje 1. juna, međutim, ukoliko to vremenske prilike dozvole, vrata ovog kompleksa građanima će biti otvorena i ranije.

„Uvijek se trudimo da gostima nešto novo ponudimo. Prošlog ljeta smo imali novu ulaznu kapiju s pristupnim mostom, a ove godine širimo našu plažu na prvom jezeru. Također širimo i kapacitete naših ugostiteljskih objekata. Bit će više trgovačko-prodajnih objekata s brzom hranom i ljetnim baštama“, dodao je Porobić za Tuzlanski.ba.

Tuzlanska slana jezera prošle sezone posjetilo je preko 400.000 osoba, a ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, Porobić očekuje da će taj broj ove godine biti i veći.

Ove godine Pannonica obilježava i 15 godina postojanja i rada, a posebni programi će biti upriličeni i ovim povodom.

Više od 7.000 Tuzlaka kupilo sezonske ulaznice, cijene kao i prošle godine

Kada je riječ o cijenama ulaznica, one ostaju iste kao prethodne sezone.

„Mi smo u ovom predsezonskom periodu, odnosno u periodu od januara do marta imali prodaju sezonskih ulaznica po akcijskim cijenama. Tu smo imali izvrsne rezultate, jer je preko 7.300 Tuzlaka kupilo svoje sezonske ulaznice po vrlo povoljnim uslovima, tako da će oni imati mogućnost vrlo jeftinog boravka na Pannonici“, naglasio je Porobić.

Na kraju kažimo i to da je kompleksu Panosnkih jezera u Tuzli potrebno do 120 sezonskih radnika, raznih vrsta profila, a o čemu smo ranije pisali. Tim povodom raspisan je konkurs koji ostaje otvoren do popune radnih mjesta. (A.K. | Tuzlanski.ba)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

error: