Preminuo glumac Peter Sallis, najpoznatiji po ulozi u seriji “Last of the Summer Wine” Preminuo glumac Peter Sallis, najpoznatiji po ulozi u seriji “Last of the Summer Wine”
Glumac Peter Sallis, najpoznatiji po ulozi u seriji “Last of the Summer Wine” te kao Wallace u animiranom filmu “Wallace and Gromit”, preminuo je... Preminuo glumac Peter Sallis, najpoznatiji po ulozi u seriji “Last of the Summer Wine”
U saopćenju se navodi da je Sallis umro u svojoj kući, okružen porodicom.

Sallis je Normana Cleggyja Clegga u seriji “Last of the Summer Wine” glumio od prve epizode 1973. godine do kraja serije 2010. godine. Bio je jedini glumac koji se pojavio u svih 295 epizoda.

No, i prije nego što je dobio ulogu u seriji imao je zavidnu karijeru u pozorištu i na televiziji. Još veću popularnost donijeli su mu animirani filmovi “Wallace and Gromit” u kojima je posudio glas za lik Wallacea.
Nick Park, kreator filmova Wallace and Gromit, odao je počast Sallisu opisujući ga kao jedinstvenog lika.

“Jako sam tužan, ali sam zahvalan i povlašten jer sam toliko godina poznavao Petera i radio s njim, bio je moj prvi i jedini izbor za Wallacea. Uživao sam raditi s njim, nedostajat će mi njegov nepredvidivi smisao za humor”, kazao je Park.

(Izvor: Klix.ba)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

error: