Ne dopustite lopovu da ljetuje u vašem domu! Ne dopustite lopovu da ljetuje u vašem domu!
S obzirom da  je  sezona godišnjih odmora, apelujemo na građane da prilikom odlaska na odmore zaštite svoju imovinu, kako njihov dom ne bi bio... Ne dopustite lopovu da ljetuje u vašem domu!

S obzirom da  je  sezona godišnjih odmora, apelujemo na građane da prilikom odlaska na odmore zaštite svoju imovinu, kako njihov dom ne bi bio meta potecijalnog napada lopova. Statistika govori da se najviše provala u stanove  događa za vreme godišnjeg odmora i u dane vikenda kada niste u kući ili stanu. U cilju pružanja adekvatnije zaštite, savjetujemo da građani i sami preduzmu određene mjere zaštite.

Ovom prilikom, našim građanima šaljemo par savjeta, navode iz MUP-a RS. Naime, ako idete na godišnji odmor , o tome obavjestite svoje komšije, kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok vi niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu, pomoćnu bravu. Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini  ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lašeg pronalaska.

Zapišite serijske brojeve skupocijenih uređaja ( tehničke robe) i oružja. Ne spuštajte roletne na prozorima do kraja, jer izvršioci krivičnih dijela na štetu imovine i  to prate. Ako primjete da su roletne supuštene par dana, odmah će zaključiti  da u stanu nema nikog. Ne ostavljajte poruke na društevnim mrežama i dr.javnim mjestima, o svom odsustvu obavjestite samo one koje je neophodno. Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naručito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila. Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica prijavite na broj 122 koji je besplatan, ne morate se predstavljati poziv može biti anoniman.

 

(Izvor: Tuzlanski.ba)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: