Barcelona potvrdila kako je primila 222 miliona eura za Neymara Barcelona potvrdila kako je primila 222 miliona eura za Neymara
Španski nogometni gigant Barcelona objavila je kako su predstavnici brazilskog reprezentativnog napadača Neymara u četvrtak uplatili 222 miliona eura kako bi otkupili igračev ugovor... Barcelona potvrdila kako je primila 222 miliona eura za Neymara

Španski nogometni gigant Barcelona objavila je kako su predstavnici brazilskog reprezentativnog napadača Neymara u četvrtak uplatili 222 miliona eura kako bi otkupili igračev ugovor čime je napravljen još jedan korak ka rekordnom transferu u PSG.

“U četvrtak poslijepodne Neymarovi pravni zastupnici lično su posjetili klupske prostorije i platili 222 miliona eura u igračevo ime kako bi se raskinuo ugovor. Klub će sada proslijediti UEFA-i detalje gore spomenute operacije kako bi ona mogla odlučiti o disciplinskim odgovornostima koje bi mogle proizaći iz ovog slučaja”, objavila je Barcelona.

Ranije u četvrtak Španska nogometna liga je objavila kako odbija prihvatiti odštetnu klauzulu u visini od 222 miliona eura za odlazak brazilske zvijezde Neymara iz Barcelone u PSG jer je to potencijalno kršenje UEFA-inih pravila financijskog Fair Playa (FFP).

 

Izvor (klix.ba)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

error: