Naslovnicu Voguea prvi put u historiji krasi model s hidžabom Naslovnicu Voguea prvi put u historiji krasi model s hidžabom
Prvi put u historiji naslovnicu modnog časopisa Vogue krasi žena s hidžabom. Na naslovnici ovomjesečnog arapskog izdanja Voguea je Halima Aden, somalsko-američki model, koja... Naslovnicu Voguea prvi put u historiji krasi model s hidžabom
Halima je u centar pažnje došla nakon nošenja revije “Yeezy Season 5” Kanye Westa na kojoj je također modnom pistom prošetala u hidžabu.

“Taj nevjerovatan i sanjiv trenutak kada vidiš sebe na naslovnici Voguea. Neopisivo je koliko sam zahvalna na prilici da krasim ovu naslovnicu”, napisala je Halima na svom Instagram profilu izražavajući sreću i ponos.

Devetnaestogodišnja manekenka je dodala kako svaka djevojčica zaslužuje vidjeti model odjeven poput nje, koji izgleda poput nje i ima iste osobine kao ona. Također naglašava da je ona više od modela koji nosi hidžab.

“Kad hodam modnom pistom želim da ljudi vide da nosim hidžab, ali želim i da znaju da sam milion drugih stvari”, rekla je Halima.

Pozitivne reakcije na naslovnicu stižu iz svih dijelova svijeta, a Vogue je još jednom pokazao kako se na elegantan način boriti protiv predrasuda.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: