Zlatna plaketa sa ljiljanom Muneveru Čergiću direktoru RMU „Banovići“ Zlatna plaketa sa ljiljanom Muneveru Čergiću direktoru RMU „Banovići“
U povodu obilježavanja Dana dobitnika najvećih priznanja i odlikovanja Tuzlanskog kantona, nakon iftara upriličenog ovim povodom Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona i zvanično je... Zlatna plaketa sa ljiljanom Muneveru Čergiću direktoru RMU „Banovići“

U povodu obilježavanja Dana dobitnika najvećih priznanja i odlikovanja Tuzlanskog kantona, nakon iftara upriličenog ovim povodom Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona i zvanično je uručio ” Zlatnu plaketu sa ljiljanom” Muneveru Čergiću generalnom direktoru RMU „Banovići“.
Ova plaketa dodijeljena je jednoglasnom odlukom 80 delegata na redovnoj sjednici Skupštine Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona održane 18. maja ove godine u obražloženju ovakve odluke navedeno je da su RMU “Banovići” na čelu sa generalnim direktorom Muneverom Čergićem, samo u posljednjih nekoliko godina zaposlili 836 pripadnika boračke populacije, od čega oko 700 demobilisanih boraca, što je gotovo 60% od ukupnog broja zaposlenih.

Iz Saveza demobilisanih boraca TK su još naglasili da je Plaketa vid zahvale za nesebičan rad, angažovanje i izuzetan doprinos u globalnom rješavanju seocijalno-egzistencijalnih problema demobilisanih boraca, kao i zapošljavanje velikog broja demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u RMU „Banovići“ d.d. Banovići putem konkursnih procedura od 2005. do 2017. godine.
Osim ovog vida pomoći u Rudniku mrkog uglja Banovići je veliki broj djece iz reda boračke populacije odradio je volonterski/pripravnički staž čime su stvoreni uslovi da skupa sa drugim osobama učestvuju na tržištu rada i traženju posla u struci.

Uzimajući u obzir sve navedeno evidentno je da je Rudnik jedno od rijetkih privrednih društava koje je i nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini nastavilo da podržava one koji su za njenu odbranu najzaslužniji.
“Imajući u vidu najavljene i započete nove investicijske projekte u Rudniku, prije svih izgradnju termoelektrane, te samim tim i otvaranje novih radnih mjesta, sigurni smo da će Rudnik nastaviti istu praksu upošljavanja boraca i članova njihovih porodica” naglasio je dobitnik priznanja Munever Čergić u svom obraćanju.

( Aktuelno – Nezavisni.ba )

No comments so far.

Be first to leave comment below.

error: