Na imanju u Australiji pronađeno sedmero mrtvih, od toga četvero djece Na imanju u Australiji pronađeno sedmero mrtvih, od toga četvero djece
Australska policija pronašla je sedmero mrtvih, uključujući četvero djece, u gradu u vinorodnoj regiji Margaret River, a na mjestu događaja pronađeno je i vatreno... Na imanju u Australiji pronađeno sedmero mrtvih, od toga četvero djece

Australska policija pronašla je sedmero mrtvih, uključujući četvero djece, u gradu u vinorodnoj regiji Margaret River, a na mjestu događaja pronađeno je i vatreno oružje.

Tijela četvero djece i tri odrasle osobe pronađena su u blizini imanja u Osmingtonu blizu jugozapadnog vrha Australije, saopćio je policijski zapovjednik Zapadne Australije Chris Dawson na konferenciji za novinare.

Rekao je da je vatreno oružje pronađeno na mjestu događaja. Situaciju je opisao kao strašnu te kazao kako u ovom trenutku nema informacija da se po tom pitanju treba zabrinuti za širu javnu sigurnost, piše Hina.

 

Zločini iz vatrenog oružja u Australiji su se smanjili nakon što su uvedene stroge kontrole kao odgovor na masovno ubistvo iz 1996. godine kada je ubica u

To je potaknulo vladu da zaplijeni milijun komada vatrenog oružja i oteža kupnju novog.

 

Australija je zabranila sve poluautomatske puške i sve poluautomatske pištolje, te ima restriktivan sistem licenciranja i kontrole vlasništva.

Policija je rekla da je otišla na imanje nakon što je dobila telefonski poziv.

“Razlog zbog kojeg je policija otišla na imanje bio je telefonski poziv koji smo snimili”, rekao je Dawson, koji nije htio komentirao identitet pozivatelja. (Tuzlanski.ba)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

error: