Vozuća: U petak i subotu jubilarni memorijalni turnir ”Fikret Mehanović Fića” Vozuća: U petak i subotu jubilarni memorijalni turnir ”Fikret Mehanović Fića”
U Vozući će 22. i 23. juna biti organizovan deseti memorijalni malonogometni noćni turnir ”Fikret Mehanović Fića”. Organizator sportske manifestacije je kao i ranijih... Vozuća: U petak i subotu jubilarni memorijalni turnir ”Fikret Mehanović Fića”

U Vozući će 22. i 23. juna biti organizovan deseti memorijalni malonogometni noćni turnir ”Fikret Mehanović Fića”. Organizator sportske manifestacije je kao i ranijih godina Malonogometni klub ”Vozuća”, a nosi ime po prvom sportisti koji je poginuo tokom rata na ovim prostorima.

Ovaj sportski događaj će biti organizovan na Poligonu malih sportova u večernjim satima. Turnir počinje u petak 22. juna u 19 sati, a prijave i izvlačenje parova je u 17 sati istog dana. Uplata po ekipi je 50 KM i igra se po sistemu 4 + 1. Cjelokupan iznos uplata ide u nagradni fond za dodjelu najboljim ekipama. Novčana nagrada najuspješnijoj ekipi je 1.000 KM. Turnir se završava u kasnim noćnima satima u subotu 23. juna.

Prvog dana manifestacije, članovi Organizacionog odbora posjetit će mjesto pogibije vozućkog fudbalera, gdje će položiti vijence i cvijeće i na taj način, prisjetiti se njegovog lika i djela.

Organizatori, kao i prethodnih godina očekuju veliki broj ekipa iz naše zemlje.

”Već sada je sve spremno za ovaj, za nas, jako bitan događaj u Vozući. Obzirom da je ovo deseti turnir, značajan jubilej, potrudili smo se da on bude još bolji od prethodnih, a da li će tako biti, znat ćemo za vikend. Sve tehničke pripreme smo izvršili, od uređenja terena, nabavke novih lopti i pehara, obezbjeđenja sudija za turnir, do ostalih sitnih detalja”, kaže Arnel Softić, član Organizacionog odbora.

Navodi da su mnoge ekipe izvršile prijave, a dolaze iz različitih krajeva BiH. Organizatori kao i ranije, poručuju da su sve ekipe i posjetioci dobro došli.

Kontakt osobe za prijavu ekipa i ostale informacije (članovi Organizacionog odbora): Arnel Softić (062-117-498) i Fahret Malagić (061-949-524).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

error: