Dječak iz Tajvana visio sa balkona: Glava mu spasila život (VIDEO) Dječak iz Tajvana visio sa balkona: Glava mu spasila život (VIDEO)
Četverogodišnji dječak s Tajvana datum 23. juni slavit će kao svoj drugi rođendan, a za to može zahvaliti svojoj – velikoj glavi. Naime, iz... Dječak iz Tajvana visio sa balkona: Glava mu spasila život (VIDEO)

Četverogodišnji dječak s Tajvana datum 23. juni slavit će kao svoj drugi rođendan, a za to može zahvaliti svojoj – velikoj glavi.

Naime, iz grada Pingtunga stiže nevjerovatna snimka spašavanja klinca kojem je glava zapela na rešetkama balkona, cijelo tijelo mu visi na popriličnoj visini, a vatrogasci se pola sata bore da dođu do njega. Jedan krivi pokret i dječak je mrtav. Komšije snimaju, a roditelja nema nigdje…

Sigurna smrt? U 99 posto slučajeva, ali ne i u ovom…

Šta se zapravo dogodilo?

Roditelji su dječaka ostavili samog kod kuće, a maleni se zaigrao, izašao kroz prozor na balkon i – propao, prenosi Jutarnji.hr. Međutim, glava mu je zapela na rešetke te je nekim čudom ostao visiti na velikoj visini.

Strašni incident snimio je jedan susjed i na videu se vidi kako se dječak grčevito bori da zadrži težinu na glavi, ali se brzo umorio i činilo se da će pasti s velike visine. Srećom, komšije su nazvale policiju i vatrogasce koji su došli u rekordnom roku.

Vatrogasci nisu mogli ući u stan, pa se akcija spašavanja odvijala sa sprata iznad, ali u podnožju zgrade već su bili postavljeni zračni jastuci u slučaju da dječak padne. Ipak, hrabri spasitelj je nakon pola sata muke došao do dječaka i sklonio ga na sigurno.

U bolnici su dječaku dijagnosticirane manje ozljede glave i ušiju.

Ubrzo su u bolnicu stigli i dječakovi roditelji koji su se morali suočiti s neugodnim pitanjima policijaca.

– Otac je cijelo vrijeme ponavljao da je dijete trebala čuvati ‘tetka’. Međutim, kad se mali probudio, u stanu nije bilo nikoga – rekali su iz tajvanske policije dodavši da bi roditelji mogli dobiti novčanu kaznu zbog toga što su dijete ostavili samo.(Tuzlanski.ba)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

error: