Banovićko kulturno ljeto oduševljava građane, večeras održan Bajramski koncert uz Hor Rejjan Banovićko kulturno ljeto oduševljava građane, večeras održan Bajramski koncert uz Hor Rejjan
Banovićko kulturno ljeto nastavlja se bajramskim koncertom  hor ilahija Rejjan na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima. Koncert je održan večeras, petak 24.8.2018. sa početkom... Banovićko kulturno ljeto oduševljava građane, večeras održan Bajramski koncert uz Hor Rejjan

Banovićko kulturno ljeto nastavlja se bajramskim koncertom  hor ilahija Rejjan na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima. Koncert je održan večeras, petak 24.8.2018. sa početkom u 20 sati. Ovim koncertom ujedno se nastavlja i program obilježavanja 10. septembra, Dana Općine Banovići.

Hor Rejjan je jedinstven po svom načinu interpretacije ilahije jer svaki koncert počinju i završavaju učenjem odlomaka iz Kur’ana i svoj rad doživljavaju kao ibadet. U izvođenju ilahija pribjegavaju tekstualnim porukama ilahija i kasida kojima se želi pronaći put do srca vjernika na tradicionalan način u izvođenju melodija prožetih melosom Bosne i Hercegovine.

(foto: Kukić Ermin)

Samo dva dana nakon bajramskog koncerta Banovićko kulturno ljeto nastavit će se pozorišnom predstavom za djecu pod nazivom Vesela školska patrola. Predstava će se održati nedjelju, 26.8.2018. u BKC-u sa početkom u 19 sati.

Do 10. septembra bit će održane još 22 manifestacije od kojih će svako moći izabrati nešto za sebe. Svi posjetioci imaju na raspolaganju veliki izbor sardžaja od onog za najmlađe do kulturno-umjetničkih sardžaja, sportskih, zabavnih i edukativnih pa do sadržaja kojim će se podsjetiti na druge značajne datume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

error: