Loši uslovi za treniranje onemogućavaju razvoj streljaštva u Banovićima Loši uslovi za treniranje onemogućavaju razvoj streljaštva u Banovićima
Sport u Bosni i Hercegovini nije dovoljno razvijen, ali je to odraz ekonomskih neprilika, a ne nedovoljnog talenta. Tome svjedoči i pismo koje je... Loši uslovi za treniranje onemogućavaju razvoj streljaštva u Banovićima

Sport u Bosni i Hercegovini nije dovoljno razvijen, ali je to odraz ekonomskih neprilika, a ne nedovoljnog talenta. Tome svjedoči i pismo koje je došlo na našu adresu, a koje se tiče streljaštva. Naime, Nedžad Pirić bi uskoro trebao da ide na Evropsko prvenstvo u Beograd, ali zbog nedostatka adekvatne opreme njegovi  dobri rezultati su pod znakom pitanje, te su uputili snažnu poruku javnosti: 

“Do Evropskog prvenstva u streljaštvukoje će se održati u Beograduostalo je još samo15 dana, pa smo odlučiliispred Streljačkog kluba Banovići obratiti se javnosti. Nakon što je od Streljačkog saveza osoba s invaliditetom FBIH dobio poziv na Evropsko prvenstvo Nedžad Pirić se susreće s ogromnim problemom jer nema adekvatne uslove za pripreme, zbog kojih postiže loše rezultate. 

Ovaj invalidni sport je itekako zastupljen u BiHte je konkurencija izrazito jaka. Streljački klub Banovići ostvaruje odlične rezultate na takmičenjima, pa bi ovaj put u Beograd bio dodatni stimulans i promocija za klub, koji je jedan od rijetkih sportskih kolektiva u Općini Banovići. Bitno je napomenuti da je Nedžad momak koji je Banoviće toliko puta učinio ponosnim, svojim dobrim rezultatima, kako u streljaštvu, tako i u odbojci, ali i aktivnim učešćem u pokretu osoba s invaliditetom. No, sve to nije bilo dovoljno da dobije finansijsku podršku od lokalne zajednice kako bi mogao postignuti dobre rezlutate i jos jednom osvjetlati obraz svoga grada.

Streljački savez je obezbijedio novac za učešće na ovom Prvenstvu, ali nedostaje podrška lokalne zajednice, kako bi Nedžad imao adekvatne uslove za svoje treniranje.

Za takmičenja koja se održavaju u Bosni i Hercegovini dovoljna je vazdušna puškaali ovošto će se događati u Beogradu je level više i trebat će mu znatno kvalitetnija oprema. Na tom takmičenju će se pucati iz serijskih vazdušnih puški, a naš klub trenutno ne posjeduje takvu pušku. Trenutno na čemu treniramo je jedna puška koju smo dobili na revers od kluba iz Tuzle. 

Uputili smo brojne zahtjeve nadležnim institucijama, ali su se svi do sada oglušili na naša pisma. 

Svjesni smo da je ovo skup sport, ali on donosi ogromne beneficije za lokalnu zajednicu, pa i za Kanton i cjelokupnu državute apelujemo na sve pojedince,
kolektive i privrednike da nam financijski pomognu,
kako bi Nedžad pod zastavom Bosne i Hercegovine predstavljaosvoju državu i svoje Banoviće.” 

KVAKA.BA

No comments so far.

Be first to leave comment below.

error: