Prvi Banovićki polumaraton održat će se u subotu 24. avgusta Prvi Banovićki polumaraton održat će se u subotu 24. avgusta
Prvi Banovićki polumaraton održat će se u subotu 24. avgusta, sa početkom u 9 sati ujutro, najavili su iz KUD Litva Banovići. Organizatori su... Prvi Banovićki polumaraton održat će se u subotu 24. avgusta

Prvi Banovićki polumaraton održat će se u subotu 24. avgusta, sa početkom u 9 sati ujutro, najavili su iz KUD Litva Banovići.

Organizatori su istakli da će se održati tri utrke: Polumaraton 21 km, utrka građana pod nazivom “Pokreni se ” od 5 km i dječija utrka oko gradskog parka Banovići. Start i cilj utrka bit će u centru grada gdje će se održati i proglašenje najboljih natjecatelja.

Pripremljene su nagrade za najbolje po dobnim kategorijama, za troje prvoplasiranih M/Ž, i nagrada za najboljeg domaćeg trkača u polumaratonu.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem internetske stranice www.banovickipolumaraton.com, a prijave su moguće do 10.08.2019. – Siguran sam, poznavajući rad KUD Litva Banovići koji je već organizirao nekoliko važnih dogadjaja na području naše Općine, da će organizacijski ovaj događaj biti odrađen na nivou i da ćemo se svi ponositi njime – kaže Denis Šabanović generalni koordinator projekta, koji se zahvaljuje KUD Litva Banovići na trudu i angažmanu i Opštini Banovići na finansijskoj potpori.

Do sad ima 200 prijavljenih učesnika iz čitave Bosne i Hercegovine, a najviše prijava stiže iz Tuzle, Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Maglaja, a iz susjednih zemalja konkretni Hrvatske, prijave dolaze najviše iz Metkovića i Siska.

S obzirom na to da je do utrke ostalo još par sedmica, organizatori vjeruju da će ispuniti limit od max 400 prijava, za prvi Banovićki maraton koji će se održati 24.08.2019. godine.

error: