Završen memorijalni odbojkaški turnir posvećen Aldinu Šariću Završen memorijalni odbojkaški turnir posvećen Aldinu Šariću
Sportske manifestacije planirane Programom obilježavanja Dana Općine Banovići održavaju se svakodnevno, po utvrđenom Programu. Današnja sportska manifestacija je organizovana u čast tragično nastradalom Banovićaninu... Završen memorijalni odbojkaški turnir posvećen Aldinu Šariću

Sportske manifestacije planirane Programom obilježavanja Dana Općine Banovići održavaju se svakodnevno, po utvrđenom Programu. Današnja sportska manifestacija je organizovana u čast tragično nastradalom Banovićaninu i odbojkašu Aldinu Šariću. Takmičarski dio turnira zvanično je otvorio općinski načelnik Midhat Husić.

– U svojoj sportskoj karijeri Aldin je postizao dobre rezultate, te je osam godina bio standardni prvotimac i nosilac ekipe Odbojkaškog kluba Srednjoškolac, koja se u to vrijeme takmičila u Super ligi Federacije BiH. Aldin je bio dobar spostista, izuzetna osoba, uvijek raspoložen, nasmijan, prihvaćajući poraze svoje ekipe kao životnu lekciju i nikada nije posustajao, – kazao je načelnik Husić i zahvalio se se ekipama koje su prihvatile poziv za učešće na današnjem turniru, kao i gostima koji su došli iz mnogih gradova da podrže ovaj turnir i zajedno sa građanima Banovića podrže manifestaciju. On je naglasio da će se kao načelnik zajedno sa lokalnom zajednicom potruditi da ime Aldina Šarića ne ode u zaborav i da ovaj turnir postane tradicionalan.

U revijalnom dijelu takmičenja u odbojci na pjesku najbolja je bila ekipa Baum, drugo mjesto je osvojila epika No name, dok je treće mjesto pripalo ekipi zanimljivom naziva Svejedno.

U takmičarskom dijelu turnira najbolje rezultate je osvojila ekipa Slobode iz Tuzle, drugo mjesto je zauzela ekipa Banovića, treće je pripalo ekipi iz Bosne iz Kalesije a četvrto ekipi Krivaje iz Zavidovića.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupali su najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva Litva Banovići.

Danas je održan i moto parti na prostoru izletišta Mačkovac koji je, takođe privukao značajnu pažnju i interesovanje ljubitelja ovih moćnih mašina.

Slijedeća manifestacija koja je planirana Programom obilježavanja Dana Općine održat će se u utorak, 3.9.2019. godine u gradskom parku i posvećena je najmlađim stanovnicima Banovića. Njen početak planiran je u 13 sati.

error: