Akcioni, a ujedno i edukativni film, ‘Crvene ruže ulice’ će biti prikazan u BKC-u Banovići u četvrtak, 21.11., u 18 h Akcioni, a ujedno i edukativni film, ‘Crvene ruže ulice’ će biti prikazan u BKC-u Banovići u četvrtak, 21.11., u 18 h
Tema filma i sama pouka filma govori o saobraćajnoj kulturi, nasilju i (ne)savjesnoj vožnji. Film je akciono edukativnog karaktera, te nam priča životnu priču... Akcioni, a ujedno i edukativni film, ‘Crvene ruže ulice’ će biti prikazan u BKC-u Banovići u četvrtak, 21.11., u 18 h

Tema filma i sama pouka filma govori o saobraćajnoj kulturi, nasilju i (ne)savjesnoj vožnji. Film je akciono edukativnog karaktera, te nam priča životnu priču u kojoj jedna pogrešna reakcija može zauvijek promijeniti nečiji život.

Ovim filmom želimo ukazati na gorući problem našeg društva, osvijestiti sve učesnike u saobraćaju da razmisle prije nego što djeluju, da nepromišljenim djelovanjem, afektom mogu ugroziti svoj i nečiji život te da postoje posljedice sa kojima će se morati suočiti kasnije. Ponosni smo što imamo akcioni film, koji nije praćen nepristojnim izrazima, koji paraju naše uši, pa je samim time podoban i za mlađu generaciju.

Premijera filma održana je 10.10. u CineStar kinima u Tuzli. Promocija filma prvobitno je bila planirana za 4. oktobar, međutim, zbog velikog interesovanja publike, zbog potražnje za “kartom više”, premijeru smo održali sedmicu kasnije. Najveća kinodvorana sa 270 mjesta bila je ispunjena do zadnjeg mjesta i to u dva termina prikazivanja. Ujedno je to bio i dokaz da publika želi pogledati i pratiti edukativne sadržaje i sam rad Filmark produkcije.

U narednim mjesecima, film će biti prikazan u kinima van BiH, festivalima, cijenjenim televizijskim kućama te na mnogim online platformama, tako da će svi zainteresovani imati još prilika da pogledaju o čemu je riječ. Na dosadašnjim projekcijama, osluškivali smo rekacije publike i sretni smo što smo uspjeli ostaviti snažan utisak, kažu organizatori.

Kada je u pitanju TV premijera, film će biti premijerno prikazan na FACE TV, zatim i u programima drugih televizija. Film je izazvao veliku medijsku pažnju, te očekujemo više od milion pregleda.

Glavni akteri nisu samo diplomirani glumci, nego i službenici MUP-a TK, Vatrogasne brigade i ekipe hitne pomoći, te nam je izuzetno drago da su heroji našega grada, ljudi koji svakodnevno spašavaju naše živote, pristali biti dio ovog projekta. U filmu je učestvovalo više od 70 mladih osoba.

Plan čitavog ovog projekta jeste prikazivanje kratkog filma u BiH i regiji, učešće na regionalnim festivalima, ali i nastavak nove filmske priče u formi dugometražnog filma.

Ulaz je besplatan!

error: