Damir Škaro optužen za silovanje uposlenice Damir Škaro optužen za silovanje uposlenice
Tužiteljstvo bivšeg boksera tereti za krivična djela seksualnog uznemiravanja i silovanja na štetu uposlenice Autokluba Siget. Podignuta je optužnica protiv bivšeg zastupnika Hrvatske demokratske... Damir Škaro optužen za silovanje uposlenice

Tužiteljstvo bivšeg boksera tereti za krivična djela seksualnog uznemiravanja i silovanja na štetu uposlenice Autokluba Siget.

Podignuta je optužnica protiv bivšeg zastupnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Saboru, bivšeg boksača i nekadašnjeg predsjednika Autokluba Siget Damira Škare kojega Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, nedaleko Zagreba, tereti za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice, prenosi agencija Hina.

Navodeći samo dob osumnjičenika, velikogoričko državno odvjetništvo objavilo je u četvrtak na svojim internetskim stranicama da se 60-godišnjaka tereti za kaznena djela spolnog uznemiravanja i silovanja na štetu zaposlenice od lipnja do 9. kolovoza.

Damir Škaro od tih će se optužbi braniti sa slobode na koju je 24. listopada pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela.

Disciplinski postupak

Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza sada već bivši predsjednik seksualno napastovao u prostorijama autokluba.

HDZ je nakon razotkrivanja tog slučaja protiv svog bivšeg saborskog zastupnika, brončanog boksačkog olimpijca i bivšeg predsjednika Autokluba Siget pred Časnim sudom zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak.

(Izvor: Al Jazeera Balkans)

error: