Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona! Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona!
Na putevima u BiH ovoga jutra saobraćaj se odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona... Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona!

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraćaj se odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom praznika Ramazanskog Bajrama, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

U Tuzlanskom kantonu radovi na putevima odvijat će se na magistralnom putu M-18 Živinice Zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom,

M-4  Simin Han-Donje Caparde Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu M-4 Simin Han-Donje Caparde vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.Te na regionalnom putu R-471 Lukavac-Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja i R-469/R-471 Raskrsnica R-469 i R-471 u Banovićima Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 Živinice-Banovići-Ribnica i R-471 Banovići –Vijenac-Lukavac  u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Smanjen je obim radova na putevima, ali vozače svakako podsjećamo na obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Proteklog vikenda posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani, tako da svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji i dalje preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća. Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na GP Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

 

(Izvor: RTV Slon)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

error: