Predsjednica dala odobrenje: Uskoro na tržište izlazi ‘Čokolinda’ Predsjednica dala odobrenje: Uskoro na tržište izlazi ‘Čokolinda’
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je kako nema ništa protiv da “Podravka” jedan svoj novi proizvod nazove “Čokolinda”. Kandidatkinja HDZ-a u predsjedničkoj kampanji otkrila... Predsjednica dala odobrenje: Uskoro na tržište izlazi ‘Čokolinda’

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je kako nema ništa protiv da “Podravka” jedan svoj novi proizvod nazove “Čokolinda”.

Kandidatkinja HDZ-a u predsjedničkoj kampanji otkrila je kako je Podravkinim menadžerima dala svoju saglasnost da proizvod nazovu “Čokolinda”.

“Sigurna sam da bi se taj proizvod dobro prodavao i na domaćim i stranim tržištima. Meni se mogu smijati koliko žele, ali važno je da nam država i privreda rastu”, naglasila je hrvatska predsjednica, javlja Danica.hr.. Kovanica Čokolinda nastala je nakon bure koja se podigla toekom njene podjele darova dubrovačkoj djeci u decembru 2016. godine.

U paketu se, naime, našla i čokoladica srpbijanske firme Pionir, pa se Kolinda Grabar Kitarović zbog toga izvinila djeci i javnosti. To je pak izazvalo lavinu negativnih komentara u cijeloj regiji, a mini aferu s čokoladicom Mony prenijeli su i strani mediji. Afera je odmah prozvana – Čokolinda.

(Izvor: Tuzlanski.ba)

error: