U Banovićima Dan žalosti: Klanjana dženaza supružnicima Bečić U Banovićima Dan žalosti: Klanjana dženaza supružnicima Bečić
Kazafer i Azira Bečić poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Olova, dok je njihova unuka teško povrijeđena Azira i Kazafer Bečić, supružnici iz Banovića, koji... U Banovićima Dan žalosti: Klanjana dženaza supružnicima Bečić

Kazafer i Azira Bečić poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Olova, dok je njihova unuka teško povrijeđena

Azira i Kazafer Bečić, supružnici iz Banovića, koji su 31. decembra oko 13.30 sati poginuli u saobraćajnoj nesreći u blizini Olova na putu Tuzla-Sarajevo, ukopani su danas na mjesnom mezarju Bečići uz prisustvo nekoliko hiljada njihovih sugrađana i prijatelja.

Unuka koja se vozila s njima u automobilu izvan je životne opasnosti, ali sa teškim tjelesnim povredama u bolnici u Zenici. Podsjećamo, do nesreće je došlo kada su Bečići automobilom Passat 8 iz Banovića krenuli na doček Nove godine u Sarajevo. Iz Banovića su krenuli nakon unukinog maskembala u Osnovnoj školi Banovići. Detalji o tome kako je došlo do nesreće još uvijek nisu poznati, a uzrok smrti supružnika je nastupio nakon što je automobil kojim je upravljao Kazafer Bečić direktno udario u kamion-cisternu. U Banovićima je danas Dan žalosti.

Inače, Azira je radila kao bibliotekarka, a Kazafer je, između ostalog, bio i vanredni profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli.

 

Izvor:(OSLOBOĐENJE.BA)

 

error: