Malčanski berberin Ninoslav Jovanović uhapšen na groblju Malčanski berberin Ninoslav Jovanović uhapšen na groblju
Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“ koji se sumnjiči za otmicu djevojčice Monike Karimanović (12), uhapšen je, potvrđeno je za agenciju Tanjug u Višem... Malčanski berberin Ninoslav Jovanović uhapšen na groblju

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“ koji se sumnjiči za otmicu djevojčice Monike Karimanović (12), uhapšen je, potvrđeno je za agenciju Tanjug u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Glasnogovornik tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug kako će Jovanoviću biti određeno zadržavanje do 48 sati u kojem roku će biti priveden na saslušlanje u Tužilaštvo.

Radonjić je rekao kako trenutno ne zna da li će se saslušanje obaviti sutra ili u utorak, što, kako kaže, zavisi od prikupljanja dokumentacije i drugih dokaza.

Agencija Beta navodi kako je Jovanović odvezen nešto poslije 14 sati iz sela Malča u policijsku stanicu u Nišu.

Za Jovanovićem je tragalo stotine policajaca, a uhapšen je danas na malčanskom groblju nakon što je jedan od mještana tog sela prijavio policiji da je vidio Jovanovića.

Seksualno uznemiravanje i silovanje

Potraga za Jovanovićem trajala je od 20. decembra, kada je oteo Karimanović (12) u selu Suvi do 20. decembra kada je presreo djevojčicu na putu do škole. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu ove godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnice putem Facebooka.

Jovanović je nakon izricanja spomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

On je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao, dodaje Tanjug.

Spašena djevojčica

U potragu je bilo uključeno više od 300 policajaca iz Niša i Zaječara, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere.

Agencija Tanjug dodaje kako su prethodno pretražena sela Podvis i Rgošte u okolini Knjaževca.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pronašli su 29. decembra prošle godine otetu djevojčicu Moniku Karimanović (12), izjavio je tada za agenciju Tanjug ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao kako se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje traga.

Blic danas prenosi kako je mještanin Malče, u čijoj kući je viđen Jovanović, rekao kako se sreo oči u oči sa njim i kako je bio prljav, u sivoj jakni i iscrpljen.

Kako dodaje list, Jovanović je prespavao u sjeniku te kuće, a viđen je kada je izašao, vjerovatno u potrazi za hranom.

Mještani su odmah potom pozvali policiju, a „Malčanski berberin“ je pobjegao, da bi kasnije bilo objavljeno kako je lišen slobode.

(Izvor: Al Jazeera Balkans)

error: