Rudari RMU Banovići od svojih toplih obroka prikupili namirnice za pomoć migrantima Rudari RMU Banovići od svojih toplih obroka prikupili namirnice za pomoć migrantima
Humanitarna organizacija ‘Merhamet’ Regionalni odbor Tuzla svkodnevno priprema i dijeli po 2 obroka dnevno migrantima koji se nalaze u omproviziranom šatorskom naselju na autobuskoj... Rudari RMU Banovići od svojih toplih obroka prikupili namirnice za pomoć migrantima

Humanitarna organizacija ‘Merhamet’ Regionalni odbor Tuzla svkodnevno priprema i dijeli po 2 obroka dnevno migrantima koji se nalaze u omproviziranom šatorskom naselju na autobuskoj stanici u Tuzli.

To čine uz pomoć humanih pojedinaca, preduzeća i srodnih organizacija, koji im svakodnevno pružaju podršku da zajedno sa volonterima olakšaju muke ovih ljudi.

Rudari iz Banovića, uposlenici RMU Banovići i članovi sindikalne organizacije, od svojih su toplih obroka odvajali i prikupili namirnice koje su namijenili kao podršku migrantima.

Zvanična predaja značajne količine prikupljenih namirnica koje će biti podijeljene migrantima bit će upriličena u četvrtak 30.01.2020. godine u 10,00 sati u Expres restoranu u Tuzli u prostorijama Narodne kuhinje “Imaret”.

error: