Zbog krijumčarenja 481 kg marihuane uhapšen dvojac iz Slovenije i BiH (VIDEO) Zbog krijumčarenja 481 kg marihuane uhapšen dvojac iz Slovenije i BiH (VIDEO)
Kada je policija dobila sudski nalog i pretražila kombi u njemu je pronađen čak 481 kilogram marihuane upakirane u veći broj zasebnih paketa Zbog... Zbog krijumčarenja 481 kg marihuane uhapšen dvojac iz Slovenije i BiH (VIDEO)

Kada je policija dobila sudski nalog i pretražila kombi u njemu je pronađen čak 481 kilogram marihuane upakirane u veći broj zasebnih paketa

Zbog krijumčarenja gotovo pola tone marihuane, vrijedne i do sedam miliona kuna, pronađene u kombiju kod Kraljevca na Sutli policija je uhapsila 29-godišnjeg državljanina BiH i 41-godišnjeg državljanina Slovenije.

Policija je u petak izvijestila da je obojicu dan ranije prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te predala pritvorskom nadzorniku.

“Osnovano se sumnja da su navedeno kazneno djelo počinili zajedno, na način da su temeljem prethodnog dogovora o saradnji na zasad neutvrđeni način zajedno nabavili veću količinu marihuane. Potom su ju prevozili kombi vozilom, a na području općine Kraljevec na Sutli, u mjestu Radakovo su ih zatekli policijski službenici”, izvijestilo je u petak Ravnateljstvo policije.

Kada je policija dobila sudski nalog i pretražila kombi u njemu je pronađen čak 481 kilogram marihuane upakirane u veći broj zasebnih paketa, prenosi Hina.

Ukupna vrijednost zaplijenjene droga procjenjuje se na pet do sedam miliona kuna, kažu u policiji.

(Izvor: HINA / fokus.ba)
error: