Fanovi uvjereni da su Simpsoni predvidjeli koronavirus još 1993. godine Fanovi uvjereni da su Simpsoni predvidjeli koronavirus još 1993. godine
Fanovi kultne serije Simpsoni uvjereni su kako je ova animirana serija upozorila svijet na koronavirus, koji je uzburkao cijeli svijet, još prije 27 godina.... Fanovi uvjereni da su Simpsoni predvidjeli koronavirus još 1993. godine

Fanovi kultne serije Simpsoni uvjereni su kako je ova animirana serija upozorila svijet na koronavirus, koji je uzburkao cijeli svijet, još prije 27 godina.

Kao dokaze ovim tvrdnjama ističu epizodu Simpsona iz 1993. godine u kojoj se spominje virus zvani Osaka Flu koji se širio Springfieldom.
Virus se počeo širiti gradom nakon što su stanovnici naručili kućanske aparate iz Japana.

U ovoj epizodi prikazuje se kako je zapravo virus došao u SAD, a prenio ga je jedan on radnika iz Japana koji je radio na pakiranju proizvoda.
On je imao gripu i u ovoj epizodi je rekao “Molim vas, nemojte reći mome nadzorniku da imam gripu“, prije nego se zakašljao u kutiju.
Kada su pakovanja sa blenderima stigla u Springfield, većina stanovnika ovog grada se zarazila.

Iako je virus došao iz Japana umjesto iz kineskog Wuhana, fanovi Simpsona užarili su Twitter reakcijama. “Simpsoni su opet uspjeli“, samo je jedan od komentara na seriju koja često ispada kao da se emituje paralelno sa svjetskim dešavanjima, a ne da je emitovana prije 20-ak godina.

(Izvor: tuzlanski.ba)
error: