Livanjski kanton proglasio samoizolaciju uz problematičnu formulaciju Livanjski kanton proglasio samoizolaciju uz problematičnu formulaciju
Krizni štab Livanjskog kantona uz problematičnu formulaciju izdao je naredbu o samoizolaciji. Naime, u naredbi se navodi da se u cilju suzbijanja pojave i... Livanjski kanton proglasio samoizolaciju uz problematičnu formulaciju
Naime, u naredbi se navodi da se u cilju suzbijanja pojave i širenja zaraze uzrokovane koronavirusom (COVID-19) “zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje ovog kantona”.

Zabrana se, kaže se, ne odnosi na vozila za dostavu hrane, robe, materijala kao i tranzit tih vozila kroz ovaj kanton, uz kontrolu ulaska i izlaska, kao i na pripadnike Oružanih snaga BiH, zdravstvene radnike, policijske službenike, te druge pripadnike tijela svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini u službene svrhe.

“Zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova LK da uspostavi punktove na svim ulazima u kanton. Ova komanda će se primjenjivati od utorka, 24. marta, u 6 sati ujutro”, navodi se u naredbi.

Ostale tačke naredbe možete pročitati na ovom linku.

error: