Objavljen prvi Javni poziv za podsticaj proljetnoj sjetvi kukuruza i graha Objavljen prvi Javni poziv za podsticaj proljetnoj sjetvi kukuruza i graha
Općinski načelnik Midhat Husić, objavio je prvi Javni poziv za finansijski podsticaj poljoprivrednim proizvođačima koji su zasadili ili namjeravaju izvršiti sjetvu merkatilnog kukuruza i... Objavljen prvi Javni poziv za podsticaj proljetnoj sjetvi kukuruza i graha

Općinski načelnik Midhat Husić, objavio je prvi Javni poziv za finansijski podsticaj poljoprivrednim proizvođačima koji su zasadili ili namjeravaju izvršiti sjetvu merkatilnog kukuruza i graha na otvorenom prostoru.

Minimalna površina zasada za sjetvu kukuruza je tri dunuma, a jedan dunum za sjetvu graha. Podsticaj za kukuruz i grah iznosi do 80 KM po dunumu zasada.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivanja na službenoj web stranici i oglasnoj ploči Općine Banovići.

Sredstva za ove namjene planirana su Budžetom za 2020. godinu u iznosu od 100.000 KM.

Popunjen prijavni obrazac za podsticaj kukuruza i graha poslati na meil info@banovici.gov.ba  ili prijavu obaviti putem telefonskog poziva na broj 035 743 446. Prijavni obrazac će biti dostupan sutra na službenoj web stranici Općine u prilogu ovog teksta.

LINK: Javni poziv za podsticaj kukuruza i graha

LINK: Pravilnik za podsticaj kukuruza i graha

error: