BanovićiBiHCOVID-19

Banovićanka Azra Bojić besplatno šije maske za zaštitu od koronavirusa

0

Zaštitne maske donirala udruženju i uposlenicima supermarketa i banke

Zbog nastanka pandemije koronavirusa većina nas je zatvorena u svojim domovima, a jedino tako možemo pomoći da se spriječi širenje koronavirusa. Dani u izolaciji većini ljudi predstavlja težak period, posebno stanovništvu mlađe životne dobi, ali se uz malo rada i volje može pomoći i sebi i drugima koji su primorani da u ovim teškim danima odlaze na posao. Na jednu ovakvu ideju da ispuni dane izolacije ali i pomogne svojim sugrađanima došla je mlada banovićanka Azra Bojić, koja trenutno živi i radi u Sarajevu.
-„Na ideju sam došla prateći društvene mreže, gdje sam saznala da je velika nestašica zaštitnih maski, kako u apotekama tako i među stanovništvom koji se nisu opskrbili, a prva ja ih nisam imala. S obzirom da u vrijeme pandemije, u kući boravimo više nego inače, odlučila sam da uzmem stvari u svoje ruke, jer me je između ostalog, naljutilo i to što pojedinci daju bezobrazne cijene maski, čak od 3 do 5 KM“, navodi Azra.

Sašila 100 maski za dva dana

Ona je objavama na društvenim mrežama apelovala da se pomogne koliko ko može te naišla na iznenadno veliku podršku. Vrlo brzo su joj se počele javljati firme i pojedinci, koje je Azra podstakla na pomoć i poslala im šablone za šivenje maski. Za dva dana Azra je sašila stotinu maski, te dobila narudžebe za još 200 maski.
Svoje, do sada sašivene maske, donirala je slijepim i slabovidnim osobama udruženja „Samostalan korak“ iz Sarajeva i poklonila ovom udruženju koje će ih distribuirati dalje. Maske je donirala i osoblju u jednom Sarajevskom supermarketu te uposlenicima jedne banke u Banovićima.
Azra apeluje svima da se uključe i ovim jednostavnim aktivnostima iz kućne atmosfere pomognu osoblju koje je primorano da radi u vrijeme pandemije i na taj način pomognu u sprečavanju širenja koronavirusa.
„Tako mi Allaha, ne želim da se promovišem, nego pomognem svojim doprinosom koliko mogu u ovim teškim vremenima“, – napisala je, između ostalog Azra u svom apelu.

(M. Tabaković -Info portal grada Banovići)

Comments

Comments are closed.