BanovićiKošarkaSport

Dajana, safir iz banovićkog “rudnika”: Stekla sam mnogo iskustva ove sezone

0

Dajana Ibrić 16-godišnja igračica bh. prvaka ŽKK RMU Banovići pokazala svoj potencijal u protekloj sezoni. Mlada Banovićanka spada u red najpersketivnijh igračica u Bosni i Hercegovini.

Za portal BHbasket sumirala je proteklu sezonu, te govorila kako provodi vrijeme u doba pamdenije korona virusa.

“Trudim se da budem dobro, obzirom da su zbog pandemije korona virusa ukinuta sva sportska takmicenja, treninzi, okupljanja. Trenutno nemam mnogo izbora sem da ostanem kod kuće, ali ipak radim vježbe snage i jačanja. Veoma sam zadovoljna sezonom. Smatram da sam u ovoj sezoni stekla mnogo iskustva u seniorskoj košarci. Zahvalna sam mom timu i trenerima na lijepim i zlatnim uspomenama. Žao mi je što je sezona prekinuta. Ujedno mi drago što smo proglašene za šampionke Prvenstva i Kup-a BiH, jer smo cijelu sezonu držale ubjedljivo prvo mjesto . Sada samo želim da se što prije završi sve oko ovog virusa, da svi ostanemo zdravi. Kako bismo se mogli ponovo vratiti normalnom načinu zivota, te potom razmišljati o daljim planovima”, izjavila je Ibrić.

Za svoj trud, rad i igre stigla su priznanja, a jedno od njih da je proglašena najuspješnijom kadetkinjom Tuzlanskog kantona za 2019. godinu.

R.BH. (BHBASKET.BA)

Comments

Comments are closed.