BanovićiCOVID-19Vijesti

Pomoć u vrijeme pandemije: Domu zdravlja Banovići uručene vrijedne donacije

0

Zaštita, odgovornost i uslužnost zdravstvenih radnika u Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Dom zdravlja“ Banovići podignuta je na najviši nivo ljestvice. Organizacija je uređena i prilagođena vanrednim okolnostima izazvanim pojavom koronavirusa, a mogućnost zaraze se smanjila na najmanje moguće mjere. Nastavljene su aktivnosti dostave lijekova na kućnu adresu uz pomoć mjesnih zajednica, Crvenog križa i dobrovoljnih volontera.

Značajan doprinos u zaštiti zdravstvenog osoblja ali i cijelog sistema dao je i Banovićanin koji živi i radi u Njemačkoj već 50 godina. Sedamdesetčetverogodišnji Nazil Mušanović donirao je viškratna zaštitna odijela zdravstvenim radnicima Doma zdravlja u Banovićima, koja je godinam sakupljao štedeći na svom poslu i svojoj zaštiti.

Nazil Mušanović

–„Na poslu su nam dijelili veoma kvalitetna zaštitna odijela, pa sam tako i uspio sačuvati značajne količine ali i kolege su mi davale svoja pa sam ih čuvao misleći da će nekad nekom zatrebati. Svakim dolaskom u BiH donosio sam ih i skladištio u kuću. Nadam se da će ova odijela zaštiti osoblje Doma zdravlja i da će im mnogo koristiti, a time i mojim sugrađanima i komšijama“,- kazao je Nazil kojeg smo ovim povodom kontaktirali u Njemačku putem društvenih mreža. Navodi da se na ovo odlučio na inicijativu prijetelja iz Banovića koji su posredovali, te izuzeli i uručili opremu Domu zdravlja. Jedna od njih je i zaposlenica Općine Sadija Selmanović.

-„Zahvaljujući donaciji Općine nabavili smo zaštitnu opremu za uposlenike i ovim putem bi se zahvalila i našem sugrađaninu Mešanović Nazilu koji nam je donirao izvjesnu količinu zaštitine opreme za naše uposlenike, tako da smo osigurali naše radnike, naše ekipe više nisu ugrožene jer smo zaštićeni opremom koju trebaju da imaju“,- kazala je direktorica Doma zdravlja Munevera Bećarević.

(M. Tabaković / Info portal grada Banovići)

Comments

Comments are closed.