BanovićiCOVID-19Vijesti

RMU Banovići pojačao kontrolu, strani vozači ne smiju izlaziti iz vozila

0

Pojačati kontrolu stranih državljana koji voze do pogona Separacije

Nabavka četiri dezinfekciona tunela za potrebe Banovićana bit će finansirana iz budžetskih sredstava lokalne zajednice, odlučio je Općinski štab civilne zaštite. Dezinfekcioni tuneli će biti postavljeni na najfrekfentnije lokacije u gradu, a jedna od njih je i lokacija ispred Doma zdravlja. Riječ je o tunelima modela “Dezy” koji su napravljeni u Kalesiji i služit će za efikasno uništavanje štetnih organizama, a ujedno ne ostavljaju posljedice na zdravlje.

Štab je izdao i nađenje upraviteljima da redovno održavaju zajedničke dijelove zgrada, čiste ulaze i stubišta u zgradama bar dva puta sedmično, te naredio da postave dezinfekcione uloške ispred ulaza u zgrade, koji će se svakodnevno natapati dezinfekcionim sredstvom.

U Rudniku mrkog uglja Banovići pojačat će nadzor nad vozačima, a posebno stranim državljanima, koji voze teretna vozila do pogona Separacija u Oskovi. Vozači su dužni posjedovati potvrdu o angažovanju, kojom dokazuju poštivanje mjera izolacije i ne smiju izlaziti iz kabine teretnog vozila.

JZU Dom zdravlja odobrit će izuzimanje dezinfekcijskih sredstava firmama Konekcija i Zembas.

Comments

Comments are closed.