Vijesti

U BiH pretežno oblačno vrijeme, za vikend moguća slaba kiša

0

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Po kotlinama ima dosta magle. Slično vrijeme očekuje se i tokom ostataka dana, kao i vikenda.

Vjetar je trenutno slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka bit će 6 i 12 stepeni, a na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka u Sarajevu bit će oko 9 stepeni, izvještava Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Sutra će biti djelomično vedro. Po kotlinama će prije podne biti magle ili niske naoblake. Lokalno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 12. Najviša dnevna temperatura zrakabit će uglavnom između 10 i 15 stepeni, jugu zemlje do 18.

U nedjelju će također biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Vjetar će biti slab južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati će promijeniti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 4 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 17.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *