Vijesti

U četvrtak dženaza i ukop srebreničke majke Hajre Ćatić

0

Dženaza-namaz srebreničkoj majki Hajri Ćatić, koja je juče preminula u Sarajevu, biće klanjanja u četvrtak, 11. novembra, ispred Čaršijske džamije u Srebrenici u 12.20 sati.

Kako je navedeno na stranici Medžlisa IZ Srebrenica, dženaza Hajri Ćatić klanjat će se ispred Čaršijske džamije u Srebrenici iza podne-namaza, a nakon dženaze biće obavljen i ukop na mezarju Komarčevo u Srebrenici.

“Molimo Allaha dž.š. da se smiluje našoj dragoj Hajri i podari joj konačni smiraj i sastanak u dženetu sa njenim sinom Nihadom-Ninom i ostalim članovima porodice za kojima je čitav svoj život tragala. Amin”, poručili su iz Medžlisa Srebrenica.

Građane Bosne i Hercegovine, ali i šire, juče poslijepodne potresla je vijest o smrti Hajre Ćatić, srebreničke majke koja je preminula bez da je uspjela pronaći posmrtne ostatke sina Nihada Nine Ćatića.

Nihad Nino Ćatić bio je novinar iz Srebrenice. Njegovu riječ i glas pamtimo iz najdramatičnijih dana za Srebrenicu i Bosnu i Hercegovinu. U ratno vrijeme, svakodnevno se javljao i informirao javnost o stradanju u ovom gradu. Posljednji put viđen je 11. jula 1995. nakon čega mu se gubi svaki trag.

Svakog 10. jula u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, simbolično na datum kada se novinar Nino Ćatić posljednji put javio iz Srebrenice u program Radio – televizije Bosne i Hercegovine, dodjeljuje se novinarska nagrada po njegovom imenu.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *