BanovićiRamazan

U organizaciji  Rudnika i općine Banovići održan Iftar za sve građane općine Banovići

0

U organizaciji  Rudnika i općine Banovići, večeras (12.06.2018.g.), upriličen je zajednički  iftar za oko 1500 rudara i građana Banovića na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima.

Zajedničkom iftaru pored rukovodstva Rudnika i načelnika općine Banovići, prisustvovali su i vjećnici Općinskog vijeća u Banovićima, poslanici u Kantonalnoj skupštini Tuzlanskog kantona, poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Elzina Pirić i Dr.Mirsad Kukić, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dr.Safer  Demirović, direktori Javnih preduzeća i  Javnih ustanova općine Banovići te predstavnici kulturnog i sportskog života općine Banovići.

I na ovom okupljanju u mubarek mjesecu Ramazanu primjetno je jedinstvo rudara i građana Banovića, te predstavnika drugih institucija, sportskog, kulturnog i političkog života općine Banovići po čemu su Banovići već decenijama prepoznatljivi.

Poštovanje prema rudarima i građanima Banovića iskazala je i  Vlada TK čija je delegacija predvođena Premijerom TK Jakubom Suljkanovićem i predsjednikom Skupštine TK Senadom Alićem i pored mnogobrojnih obaveza, prisustvovala ovom druženju, na čemu im se organizatori iskreno zahvaljuju.

Specifičnost organizacije ovog iftara, u odnosu na iftare organizovane u drugim općinama u BiH, ogleda se i u tome, da ovo druženje nije imalo karakter političkih predizbornih skupova  kao što je to inače u mnogim drugim mjestima uobičajena praksa, jer su poštovane vrijednosti Ramazana bez obraćana zvaničnika.

(Foto by: Kukić Ermin)

Comments

Leave a reply