Vijesti

Vlada povećala sredstva: Ukupno 1,5 milion KM za podršku sportu u TK

0

U skladu sa nedavno donesenim rebalansom Budžeta TK za 2021.godinu, te utvrđenom povećanju sredstava namijenjenih za tjelesnu kulturu i sport u 2021. godini, Vlada je danas izmijenila i dopunila Odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za raspodjelu sredstava sa ove potrošačke jedinice.

Umjesto inicijalno planiranih 855.000 KM, Izmjenama i dopunama Budžeta TK za 2021. godinu, za podršku u ovoj oblasti je planiran 1.555.000 KM. Ovo povećanje sredstava u iznosu od 700.000 KM bit će usmjereno ka lokalnim zajednicama sa područja Tuzlanskog kantona, javnim ustanovama i javnim preduzećima u oblasti sporta, te sportskim klubovima i sportskim klubovima osoba sa invaliditetom.

Projekti koji će se sufinansirati moraju imati namjenu rekonstrukcije ili opremanja sportskih objekata na području Tuzlanskog kantona, a cilj je ostvarivanje javnog interesa u sportu kroz podsticanje i obezbjeđenje uslova za obavljanje i razvoj sportskih djelatnosti. Prioritet u dodjeli sredstava imaju projekti sportskih objekata koji su u javnom vlasništvu.

Pod rekonstrukcijom se podrazumjeva rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i redovno održavanje, što će aplikanti dokazivati dokumentacijom koja je propisana. Ministarstvo je današnjom Izmjenom i dopunama Odluke propisalo uslove i kriterije koje aplikanti za projekte sportske infrastrukture moraju ispuniti kako bi ostvarili pravo na dodjelu sredstava.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *