LifestyleZanimljivosti

Znate li kako će vaš dezodorans bolje djelovati?

0

Čak i ako vam pomogne da nakratko ostanete suhih pazuha i osjećate se čisto kao da ste se netom istuširali, nakon nekog vremena njegovo djelovanje prestaje, pa imate velikih problema s “flekama” na rukavima i tragovima na odjeći zbog čega morate tokom dana stalno iznova nanositi dezodorans što često i nije najbolje rješenje?

Možda stvar nije u proizvodu koji koristite, nego načinu na koji ga nanosite. Svi mi se uglavnom držimo isprobane “beauty” rutine – nakon što izađemo ispod tuša, nehajno nanesemo dezodorans prije ili nakon što smo se obukli i krenemo dalje svojim putem. E, tu je kvaka.

Kao prvo, dezodorans se uvijek nanosi na pomno očišćenu i do kraja osušenu kožu. Ako ste skloni izrazitom znojenju, ispod pazuha možete koristiti i nešto jače sredstvo za tuširanje, a poenta je u tome da to područje mora biti besprijekorno čisto.

Nakon toga ručnikom pomno obrišite ovu zonu, a idealno bi bilo kada biste koži omogućili da se još jedno (kratko) vrijeme osuši do kraja na vazduhu. Tek nakon toga slijedi nanošenje dezodoransa. Bez obzira na to u kakvom obliku ga koristite (roll-on, sprej, krema…), nakon nanošenja teksturu morate dobro utrljati u površinu, sve dok se sasvim ne upije.

Prvo ga dobro umasirajte, kao da je riječ o kremi, pričekajte nekoliko minuta, zatim provjerite je li se sve apsorbiralo u kožu, i, ako je potrebno, ponovite postupak još jednom.

Tek kada vam je koža potpuno suha i imate osjećaj da vam prsti “zapinju” dok njima prelazite preko kože pazuha (za svaki slučaj papirnatom maramicom još jednanput pritisnite ovo mjesto kako biste uklonili eventualne zaostatke proizvoda), to je siguran znak da ste “dezić” pravilno nanijeli i da će zaista djelovati onako kako je objašnjeno na njegovoj deklaraciji.

Tek sada možete da početinete oblačiti odjeću, a ako ih koristite na ovaj način, gotovo sigurno će vam pomoći i oni proizvodi koji do sada nisu djelovali.

 

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Comments

Leave a reply